top of page
Dermatologu Centre Brussels Acne & Acne scars

Acne

 

Acne treft niet alleen adolescenten, maar ook volwassenen. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van comedonen (zwarte punten of mee-eters), micro-cysten,  papels en puisten die het gevolg zijn van verstopping van de talgklieren.

 

Comedonen en micro-cysten worden gevormd in een voor acne gevoelige huid. Wanneer ze door bacteriën worden geïnfecteerd, ontwikkelen zich papels en puistjes.

 

Acne wordt beïnvloed door veel factoren zoals genetica, hormonale factoren, voeding en huidverzorging.

 

Wanneer de actieve acneletsels verdwijnen, kunnen ze evolueren naar restletsels (roodheid en post-inflammatoire hyperpigmentatie) die spontaan verdwijnen, maar dat zal vaak enkele maanden duren. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om deze restletsels sneller te doen genezen.

 

Acne littekens

 

Er bestaan verschillende soorten acnelittekens, afhankelijk van of er collageenverlies is (atrofische littekens), of er een toename van collageen is (hypertrofische littekens of keloïd).

Atrofische acnelittekens komen het meest voor en kunnen worden onderverdeeld in 3 groepen: 'icepick scars',

'boxcar scars' en 'rolling scars'.

 

Er is niet slechts één enkele effectieve therapie voor de behandeling van acnelittekens. Het volledig verdwijnen van de littekens is vaak moeilijk. Met de juiste technieken en combinaties kan echter een zeer significante verbetering van de littekens worden bereikt.

 

Afhankelijk van het type en de diepte van de littekens, kunnen meerdere behandelingssessies nodig zijn.

Het combineren van verschillende behandelingen heeft de voorkeur bij verschillende soorten acnelittekens die verschillende huidlagen aantasten.

Tot onze beste behandelingsoptie voor acne littekens behoren INFINI of GENIUS microneedling radiofrequentie voor diepere littekens en LaseMD thulium laser voor meer oppervlakkige littekens.

Acne & Acne scars DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels www.dermatocentre.be Acne is characterised by the presence of blackheads, micro-cysts, pustules, redness, pigmentations and sometimes scars. We combine different techniques to optimise results: medical treatments, appropriate skin care, exfoliation techniques (peelings), various lasers and microneedling radiofrequency.

Acne vereist vaak een combinatie van medische behandeling, voeding en geschikte huidverzorgingsproducten.

Om een beter en sneller resultaat te krijgen of om het resultaat te behouden, kunnen verschillende peelingtechnieken en lasers worden toegevoegd.

Mogelijke behandelingen

bottom of page