top of page

Btx

Botox Injections Dermatology Centre Brussels

Wat is botulinumtoxine?

 

Botulinumtoxine is een geneesmiddel dat al meer dan 20 jaar in de geneeskunde bestaat. Het werd oorspronkelijk gebruikt in de neurologie en oftalmologie om spierstoornissen te behandelen. Ondertussen zijn de indicaties van dit medicijn uitgebreid naar andere disciplines, waaronder esthetische geneeskunde.


Rimpelbehandeling

 

In de esthetische dermatologie wordt botulinetoxine gebruikt om dynamische rimpels te behandelen. Dynamische rimpels worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen van bepaalde gezichtsspieren, zoals de mimische spieren die verantwoordelijk zijn voor de fronslijnen, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Injecties in deze spieren zorgen voor een tijdelijke ontspanning van de spieren, waardoor de bovenliggende huid gladder wordt en de rimpels vervagen.

 

Het effect treedt op na een paar dagen en houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan. Daarna verdwijnt het product geleidelijk en hervinden de spieren geleidelijk hun normale mobiliteit. Vervolgens moeten nieuwe injecties worden gegeven om het effect te behouden.

 

De injecties zijn niet erg pijnlijk en vereisen geen anesthesie.

 

Deze behandeling gaat niet alleen over rimpelbehandeling, maar maakt het ook mogelijk om negatieve gezichtsuitdrukkingen te corrigeren, zoals te strenge of vermoeide trekken

Behandeling met botulinetoxine in het bovenste derde deel van het gezicht geeft een stralende blik en een zeer natuurlijke, ontspannen uitstraling.

 

Botulinum toxine injecties worden vaak gecombineerd met hyaluronzuur injecties en laserbehandelingen natuurlijke en harmonieuze correctie van het hele gezicht.

 

Behandeling van axillaire hyperhidrose

 

Hyperhidrose (overmatig zweten) van de oksels kan effectief worden behandeld met subcutane injecties.

Botulinumtoxine vertraagt ​​de secretie van zweet gedurende 6 tot 12 maanden. Een injectie in het voorjaar wordt aanbevolen om overmatig zweten tijdens de warmste maanden van het jaar te voorkomen.

 

Botox

bottom of page