top of page

Haarproblemen

 Hair problems DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

HAARUITVAL

 

Haarverlies, ook wel alopecia genoemd, komt in verschillende vormen voor: diffuse alopecia (haarverlies verspreid over de hele hoofdhuid), androgenetische alopecia (hormonaal haarverlies) en alopecia areata (kale plekken).

 

De oorzaken van diffuse alopecia zijn talrijk; verliezen zijn doorgaans beperkt in de tijd en omkeerbaar. Als ze ernstig en aanhoudend zijn, wordt er een bloedtest uitgevoerd om onderliggende ziekte uit te sluiten.

Vaak is er in milde vormen geen behandeling nodig.

In ernstigere of aanhoudende gevallen raden we voedingssupplementen aan, vitamine injecties, LED therapie en PRP (Platelet Rich Plasma) injecties, om de haargroei te stimuleren.

 

Androgenetische alopecia is genetisch bepaald en gekoppeld aan de werking van androgenen (mannelijke hormonen): dit noemen we 'mannelijke kaalheid'.

Het is geen ziekte, maar een natuurlijke evolutie van het haarleven bij bepaalde mannen. Het treft 15% van de mannen op 20-jarige leeftijd en tot 50% van de mannen op 50-jarige leeftijd.

Er bestaan ​​medische behandelingen om deze ontwikkeling te vertragen en goede resultaten kunnen worden behaald als het probleem vroeg genoeg wordt behandeld, wanneer het haarverlies nog niet te uitgesproken is.

 

Bij vrouwen komt deze vorm van haarverlies minder vaak voor en zelden voor vóór de leeftijd van 40 jaar, met een grotere esthetische impact, afhankelijk van de mate van verlies van capillaire dichtheid. Medische therapie bestaat uit lokale en systemische (antiandrogenen) behandelingen.

 

Aanvullende behandelingen voor alopecia androgenetica om de haargroei te stimuleren

bij mannen en vrouwen zijn:

LED-therapie en PRP-injecties (Platelet Rich Plasma).

Laserondersteunde topische medicijnafgifte (groeifactoren of minoxidil).

 

Alopecia areata , is een veel voorkomende vorm van haarverlies, wordt gekenmerkt door een of meer ronde tot ovale, volledig kale plekken, meestal beperkt in omvang maar soms samenvloeiend en veelvoudig. Het wordt beschouwd als een auto-immuunziekte, maar kan het spontaan terug verbeteren.

Behandelingsopties omvatten algemeen of lokaal gebruik van corticosteroïden.

 

Andere haarproblemen:

HIRSUTISME

Hirsutisme of overdreven haargroei in het gezicht bij vrouwen, kan worden overgeërfd of gekoppeld aan hormonale problemen (voornamelijk met polycystisch ovariumsyndroom - PCOS).

 

INGROEIDE HAREN

Gewoonlijk leiden ingegroeide haren na epileren tot vorming van pustels, cysten en in sommige gevallen littekens.

Mogelijke behandelingen

Haaruitval:

PRP

Healite LED

Vitamine-injecties
Ingegroeide haren:

Laser epilatie
Hirsutisme:

Laser epilatie

bottom of page