top of page

Overmatig zweten

Excessive sweating  DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

Zweten is een volledig natuurlijk proces waarbij het lichaam de warmte reguleert. Sommige mensen hebben last van overmatig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd.

 

Het kan een kleine ergernis zijn, maar het kan ook een ernstige aandoening zijn die de kwaliteit van leven, relaties en carrières kan beïnvloeden, omdat ze niet graag een knuffel delen, dicht bij andere mensen komen en zelfs handen schudden.

Gegeneraliseerde hyperhidrose kan meerdere oorzaken hebben, het is daarom noodzakelijk om te verduidelijken of

er oa een metabole oorzaak achter zit (bv schildklierproblemen).

Gelokaliseerde hyperhidrose van de oksels kan effectief worden behandeld met subcutane injecties met botulinumtoxine.

Botulinumtoxine vertraagt ​​de secretie van zweet gedurende 6 tot 12 maanden. Een injectie in het voorjaar wordt aanbevolen om overmatig zweten tijdens de warmste maanden van het jaar te voorkomen.

 

Een alternatieve en langere vermindering van de zweetsecretie kan worden verkregen met behulp van microneedling RF-behandeling.

botox

Mogelijke behandelingen

bottom of page