top of page

  Limelight IPL

 

Intense Pulsed Light (of IPL) is een huidbehandeling die wordt gebruikt om de huidteint te verbeteren en een heldere, gezonde en egale teint creëert in gelaat, decolleté of handruggen.

IPL wordt ook wel 'flitslamp' genoemd, omdat het de huid blootstelt aan licht met een hoge intensiteit.

 

Huidproblemen die met IPL kunnen worden verbeterd zijn pigmentatie en ouderdomsvlekken, rosacea, roodheid in het gezicht en algehele verbetering van de huidteint.

 

De procedure zelf kan enigszins ongemakkelijk zijn, met een licht prikkelend of branderig gevoel. Koude applicatie is voldoende om enig ongemak te verminderen.

 

Er is over het algemeen geen of beperkte uitvaltijd; een paar uur lichte roodheid die kan worden gecamoufleerd  met make-up. Bij de behandeling van pigmentvlekken kunt u na de IPL-sessie donkere oppervlakkige korstjes krijgen,

die binnen een paar dagen spontaan genezen.

 

Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór IPL-behandelingen, omdat IPL het natuurlijke huidpigment aantast. Na een intense blootstelling aan de zon (vakantie), moet u minimaal 4 weken wachten voordat u IPL krijgt.

Ook na de behandeling dient blootstelling aan de zon gedurende 4 weken te worden vermeden. We vermijden daarom te behandelen tijdens de lente- en zomerperiode. IPL is enkel geschikt voor lichtere huidtypes. Voor donkere huidtypes gebruiken we alternatieve methoden (zoals bijv. laser toning).

 

IPL-huidverjonging is een proces dat gemiddeld 2 tot 4 behandelingen vereist met een interval van minstens 3 tot 4 weken. 

Intense Pulsed Light (IPL)

Intense Pulsed Light (IPL) DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42
bottom of page