top of page

Laserontharing

CLARITY II

Laserontharing is de meest effectieve behandeling die we vandaag de dag hebben om ongewenste haren in bepaalde gebieden te verminderen.

De Alexandriet-laser is ideaal voor lichtere types, terwijl de Nd: YAG-laser de enige laser is die wordt gebruikt bij donkere huidtypes. Het laserlicht gaat door de huid naar de haarzakjes, waar het wordt opgenomen en omgezet in warmte. Deze verwarming veroorzaakt de vernietiging van de haarzakjes en daarmee de vermindering van de haargroei in deze zone.

 

Laserontharing werkt alleen op gepigmenteerd haar en heeft geen invloed op wit, lichtblond of rood haar. Bovendien werkt het alleen op haar dat zich in de groeifase van de haarcyclus bevindt. Op elk moment groeit slechts ongeveer 80% van ons haar actief, terwijl de andere haren zich in een rustfase bevinden. Het is daarom noodzakelijk om meerdere keren te behandelen om goede resultaten te verkrijgen. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 sessies nodig, met een tijdsinterval tussen de sessies van 4 tot 8 weken, afhankelijk van de lichaamszone.

Op de meeste plaatsen werkt permanente laserontharing heel goed en groeit het haar niet meer terug.

In lichaamsgebieden waar haargroei een hormonale invloed heeft (bijv. gelaat bij vrouwen, rug bij mannen) kan het moeilijker zijn om permanent te ontharen omdat er voortdurend nieuwe haren worden gevormd. Desalniettemin kan laserbehandeling nuttig zijn om een verminderde haardichtheid en -dikte te bekomen, maar onderhoudsbehandelingen moeten worden overwogen.

 

Het is belangrijk om het haar vanaf 4 weken voor de behandeling niet met een pincet te epileren of te waxen, omdat de aanwezigheid van de haarwortel nodig is om de laserbehandeling effectief genoeg te laten zijn.

We vragen u de lichaamszone 1-2 dagen voor uw afspraak te scheren, zodat er tijdens de behandeling kleine haarstoppels aanwezig zijn. De behandeling kan ietwat ongemakkelijk zijn, maar weinig pijnlijk. Tijdens de behandeling wordt koude lucht gebruikt om de huid af te koelen en de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Na de behandeling kan de huid licht rood zijn en kunnen de haarzakjes een dag of twee opgezwollen zijn. Er wordt een verzachtende crème aangebracht.

 

Een alternatief voor laserontharing is laser haarbleken. De laser verwijdert tijdelijk het pigment in haar en haarwortel, zonder de haren te vernietigen. Het is een gemakkelijke manier om de zichtbaarheid van donkere haren op bijv. onderarmen of in het gezicht te verminderen. Het pigment keert na een paar maanden terug, dus we raden deze behandeling aan vóór de zomer of wanneer er geen laserontharing kan worden gedaan.

Laser hair removal & bleaching DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42
bottom of page