top of page

Microneedling Radiofrequentie

Genius & Infini

 Microneedling Radiofrequency Genius & Infini DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

De microneedling RF behandeling is een gerichte radiofrequentiebehandeling met hoge intensiteit, die via geïsoleerde micronaaldjes nauwkeurige energie levert in de diepere huidlagen. We gebruiken twee apparaten: de INFINI microneedling RF en de nieuwste generatie 'precisie-microneedling RF', de GENIUS.

 

De naaldjes van het microneedling RF-apparaat leveren energie in verschillende geselecteerde diepten van de dermis. Het thermische effect dat in de huid wordt opgebouwd zal aanzienlijk zijn en zal leiden tot een uitgesproken stimulering van collageen en een hermodellering van de huid.

 

Het grote voordeel van deze techniek is dat het veilig is ongeacht huidtype of huidskleur en het hele jaar door kan worden gedaan.

 

Deze behandeling wordt gebruikt om de dermis (of lederhuid) strakker en voller te maken, wat ook de kwaliteit ervan zal verbeteren. Het behandelt huidverslapping en rimpels in het gezicht en de hals. Verder is microneedling RF ook uitstekend geschikt voor de behandeling van acnelittekens.

 

De behandelingen zijn minimaal invasief en vereisen pijnbestrijding. Een lokaal verdovende crème zal worden aangebracht. Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, de downtime (hersteltijd) is minimaal en meestal beperkt tot 2 à 3 dagen (een weekend). Voor meer ernstige indicaties en acnelittekens kan de downtime wat langer zijn (een week). Verder kunnen er ook 'micro-korstjes' (zichtbaar als kleine gepigmenteerde puntjes) verschijnen een aantal dagen na de behandeling. Dit is het normale genezingsproces van waar de naaldjes de huid hebben gepenetreerd; de 'footprint' van het microneedling RF-apparaat.

 

Hoewel er al na één sessie een merkbare verbetering zal optreden, zien we de beste resultaten na meerdere behandelsessies. Gemiddeld 2-3 sessies, voor ernstige acnelittekens 5 sessies of meer. Het interval tussen de sessies moet minimaal 4 tot 6 weken zijn. Collageenstimulatie is een langzaam proces dat enkele weken nodig heeft om zichtbaar te worden en het effect zal in de maanden na de behandeling geleidelijk toenemen.

 

De microneedling RF techniek is ideaal te combineren met de LaseMD thuliumlaser behandeling voor een combi-effect op zowel de dermis als de epidermis (= Total Skin Solution).

 

 

 

bottom of page