top of page

Persoonlijke celtherapie

of

Plaatjes Rijk Plasma (PRP)

Personal Cell Therapy or Platelets Rich Plasma DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

PRP of Platelet Rich Plasma therapie is een methode waarbij autologe (= lichaamseigen) bloedplaatjes worden geïnjecteerd. Deze bloedplaatjes geven bepaalde stoffen af, namelijk groeifactoren. Het plasma wordt verkregen door uw eigen bloed te centrifugeren. Onmiddellijk na de bloedafname wordt de PRP in het te behandelen gebied geïnjecteerd.

De beste indicatie voor PRP-behandeling is huidverjonging en haaruitval en het wordt ook gebruikt na laserbehandeling.

`Injecties van PRP in de huid of hoofdhuid brengen een genezingsproces op gang door groeifactoren vrij te geven. Dit stimuleert de synthese van collageen in de huid en de proliferatie en differentiatie van stamcellen in de haarzakjes.

PRP injecties zullen de huid stimuleren, de textuur en fijne lijntjes verbeteren en zijn vooral aangewezen voor de behandeling van de dunne huid onder de ogen.

PRP therapie kan uitkomst bieden bij ernstig haarverlies of voor en na een haartransplantatie. Door PRP in de hoofdhuid te injecteren worden de haarzakjes weer sterker en groeit de haargroei. wordt gestimuleerd.

 

Omdat PRP wordt gewonnen uit ons eigen bloed, wordt deze behandeling gezien als een veilige en effectieve techniek. De groeifactoren in de PRP kunnen dun en beschadigd haar weer sterker maken.

Het is belangrijk om te beseffen dat verloren haar niet terugkomt, maar PRP-behandeling kan een preventief effect hebben op verder verlies.


Het gebruik van PRP biedt veel voordelen. Het is een behandeling met lichaamseigen stoffen en dus een veilige behandeling met weinig neveneffecten ( blauwe plekjes en zwelling thv prikplaatsen)

PRP biedt een natuurlijk alternatief voor conventionele methoden. Behandeling kan ook worden gecombineerd met andere verschillende therapieën.

Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling geen bloedverdunners of ontstekingsremmende medicijnen gebruikt (bijv. Aspirine, ibuprofen, voltaren enz.) En dat u 24 uur voor de behandeling voldoende water drinkt. Ontstekingsremmende medicijnen mogen ook niet worden ingenomen in de eerste week na behandeling.

 

 

bottom of page