top of page

Verslapte huid

Saggy skin DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

Huidveroudering van de gezichtshuid omvat veroudering van meerdere huidlagen: de opperhuid vertoont onregelmatigheden, de dermis wordt dunner en minder elastisch, het onderhuidse vetvolume neemt af en de vetkussentjes glijden naar beneden. Maar veroudering houdt ook botverlies in gezichtsbeenderen in, wat leidt tot verlies van ondersteuning. Dit heeft een opeenhoping van overtollige huid nabij de kaak en kin tot gevolg, wat resulteert in de vorming van onderkaken en onderkin. Het wordt bovendien nog geaccentueerd door het naar beneden trekken van de oppervlakkige nekspieren, wat ook resulteert in laksheid van de huid van de hals.

Een verslapte huid is een minder stevige en minder elastische huid. Dit is meestal uitgesproken in het onderste derde van het gelaat en de hals, en zorgt ervoor dat we er ouder en vermoeid uitzien.

Mogelijke behandelingen

bottom of page