top of page

Spectra Laser Toning

& Gold Toning

Spectra Laser Toning & Gold Toning DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

Laser toning

Laser toning is een comfortabele, niet-invasieve, niet-ablatieve techniek voor de behandeling van pigmentstoornissen in de huid. Er wordt geen schade aan het huidoppervlak aangebracht; de laserstraal is specifiek gericht op het pigment in de huid. De laser verwarmt enkel het beoogde pigment, zonder het huidweefsel daadwerkelijk te beschadigen. Deze gecontroleerde thermische werking veroorzaakt een natuurlijke reactie in het lichaam die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Na de procedure ruimt ons eigen immuunsysteem de gefragmenteerde pigmentdeeltjes op om de verkleuring van de huid te verwijderen.

De laser toning behandeling is een 'lunchtijdprocedure' - kort, geen uitvaltijd, dagelijkse activiteiten kunnen onmiddellijk worden hervat.

Het aantal benodigde sessies hangt af van de ernst van de pigmentatie, het te behandelen gebied en het huidtype van de patiënt. De laser maakt de huid gevoeliger voor licht, dus bescherming tegen de zon is erg belangrijk na en tussen de sessies.

Naast het verwijderen van pigmentatie, helpt laser toning ook bij huidverstrakking en algehele huidverjonging. Het is veilig voor alle huidtypes, inclusief donkere huidtinten en gevoelige huidtypes. Laser toning kan ook gecombineerd worden met een carbon suspensie (zie Spectra carbon laser peel). Deze geeft prachtige resultaten voor de huid.

Gold toning

Gold toning is een pijnloze, snelle en makkelijke behandeling voor erytheem (rode verkleuring van de huid, veroorzaakt door vaatverwijding) en acne (vooral restletsels).

Het principe van deze behandeling is niet om de beoogde bloedvaten - zoals traditionele lasers - te vernietigen, maar om ze te normaliseren en zo ontstekingen te verminderen. Het helpt niet alleen de roodheid geassocieerd met acne te verminderen, maar het vermindert ook de ontstekingsreactie door het herstellen van de abnormale vasculaire toestand waarin de huid zich bevindt.

 

Het behandelde gebied kan enige roodheid en/of zwelling vertonen, dit trekt gewoonlijk weg binnen 1 tot 2 uur na behandeling. In sommige gevallen duurt dit 1 tot 2 dagen.

 

Gemiddeld zijn er 5 behandelsessies nodig met een interval van 1 tot 2 weken.

 

bottom of page