top of page
Spectra pigmentlaser
Spectra pigment removal. DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42

Pigmentlaserbehandelingen richten zich selectief op het endogene (melanine) pigment in de huid.

Afhankelijk van de indicatie, uw huidtype en fototype kunnen verschillende toestellen worden gebruikt

(Q-switched laser, IPL, fractionele CO2-laser, thuliumlaser).

 

De belangrijkste indicaties zijn:

  • sproeten

  • ouderdomsvlekken

  • melasma (zwangerschapsmasker)

  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

  • naevus van Ota, hamartoma van Beckers

 

De behandeling duurt meestal 15 tot 30 minuten (of langer, afhankelijk van de indicatie) en is niet erg pijnlijk. Een verdovende crème en/of het aanbrengen van koude lucht is voldoende om enig ongemak te verminderen.

 

Na behandeling kan er wat roodheid en zwelling ontstaan, het pigmentletsel wordt een paar dagen donkerder en er kunnen oppervlakkige korstjes ontstaan ​​die na ongeveer een week spontaan genezen. De resultaten zijn vaak snel zichtbaar na behandeling, maar in sommige gevallen zijn de beste resultaten na enige tijd zichtbaar.

 

Tot 4 weken na de behandeling is het absoluut noodzakelijk om de zon te vermijden en jezelf tegen de zon te beschermen.

Over het algemeen is het raadzaam om zonnebrandcrème te gebruiken en om beschermende kleding te dragen, om recidieven van pigmentvlekken na een laserbehandeling te voorkomen.

 

Het aantal sessies hangt af van de aard van het te behandelen probleem. Oppervlakkige pigmentlaesies verbeteren aanzienlijk in slechts 1 tot 2 sessies, voor diepere pigmentlaesies zijn meerdere sessies aangewezen. Sommige huidaandoeningen hebben een hoog recidiefpercentage, wat mogelijk onderhoudssessies vereist.

 

Voor meer delicate huidtypes (donker, Aziatisch) en voor bepaalde indicaties (melasma en PIH) geven we de voorkeur aan 'laser toning' behandelingen in meerdere sessies, wat een zachtere procedure is, om te voorkomen dat het PIH-risico toeneemt.

 

 

 

bottom of page