top of page

Tatoeage verwijderen

SPECTRA Q-Switched laser

Deze laser kan met een zeer korte pulsduur zeer hoge energie opwekken. Wanneer het pigment (inktdeeltjes) de laserstraal absorbeert, zal de energie van de laserpuls de inktdeeltjes fragmenteren. Wanneer de tatoeage-partikeltjes klein genoeg zijn geworden, worden ze door ons immuunsysteem verwijderd.

 

Tatoeage-inkt is een exogeen pigment dat uit verschillende kleuren en samenstellingen kan bestaan. Het kan ook in verschillende lagen en diepten in de huid worden aangebracht. Dit beïnvloedt het aantal sessies dat nodig is om een ​​tatoeage met een laser te verwijderen.  

Afhankelijk van het aantal kleuren, het type inkt en de kwaliteit van de tattoo (professioneel of amateur), de grootte en de plaats van de tatoeage, varieert het aantal behandelingen van een 4-tal tot meer dan 10 sessies. Het interval tussen de behandelingen ligt rond de 8 à 12 weken.

 

Te vaak stoppen mensen met de behandeling voordat ze optimale resultaten zien. Elke behandeling verwijdert meer en meer inkt, elke sessie vervaagt je tatoeage. Een laser kan niet alle pigmentlagen in één sessie veilig afbreken. Dit proces kost tijd. In sommige gevallen kan de volledige resolutie van de tatoeage niet worden bereikt.

 

Kleuren die het beste reageren op laserbehandeling zijn donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw. Het verwijderen van tatoeages met meerdere kleuren kan een grotere uitdaging zijn. In sommige gevallen combineren we Q-switched laser met ablatieve CO2-laser om de tattoo-deeltjes uit de huid te 'verdampen'.

 

Een tatoeage verwijderen is pijnlijk. Desgewenst wordt het te behandelen gebied vooraf lokaal verdoofd met een crème. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van koude lucht om het grootst mogelijke comfort te creëren.

 Tattoo Removal DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42
bottom of page