top of page

Vasculaire lasers XEO & CLARITY II

Vasculaire laserbehandelingen richten zich selectief op bloedvaten in de huid, zonder de omliggende huid aan te tasten. De belangrijkste indicaties zijn:

 

  • gebroken haarvaten of telangiëctasieën

  • diffuse roodheid in het gezicht

  • rosacea

  • spin angioom, kersen angioom

  • wijnvlekken

  • blauw angioom of bloedblaar op de lip

  • varicositeiten (kleine spataders) op de benen

 

De behandeling duurt doorgaans 15 tot 30 minuten (of langer, afhankelijk van de indicatie) en is niet pijnlijk. Er kan enig ongemak worden ervaren (branderig gevoel). Om de procedure zo comfortabel mogelijk te maken, gebruiken we tijdens de behandeling koude lucht en een verkoelende gel om de huid te koelen.

 

Na behandeling kan de huid rood en licht gezwollen zijn, maar er is weinig of geen hersteltijd. Zelden kunnen blauwe plekken optreden, maar deze verdwijnen binnen de paar dagen en kunnen gecamoufleerd worden. Bij de behandeling van varicositeiten op de benen kan een donkere verkleuring van de behandelde adertjes optreden, en enkele weken aanhouden.

 

Tot zeker 4 weken na een vaatlaser behandeling is het absoluut noodzakelijk om de zon te vermijden, bij de behandeling van spataders kan dit zelfs 2 à 3 maanden nodig zijn. Daarom zullen sommige van deze laserbehandelingen alleen in de winter worden uitgevoerd.

 

Over het algemeen zijn meerdere sessies vereist om de beste resultaten te bereiken. Gemiddeld 2 tot 4 sessies, met een interval van enkele weken. Vervolgsessies (jaarlijks of om de twee jaar) kunnen nodig zijn als onderhoudsbehandeling.

Vascular lasers XEO & CLARITY II DERMATOLOGY CENTRE Dr. Cathy Dierckxsens Brussels is specialised in cosmetic procedures and lasers treatments for face and body. For medical dermatology the practice is specialised in medical laser treatments, mole- and skin cancer screening and in surgical dermatology. www.dermatocentre.be Dermatology Centre info@dermatocentre.be Avenue des Nerviens 41, 1040 Bruxelles, Belgium +32 (0) 2 735 94 42
bottom of page